مقادير تقديم و عمل سلطة الاطعمة المشوية سلطة الاطعمة المشوية او المشاوى من افضل مايمكنك تقديمه على سفرتك لمحبى المشاوى
المقادير:
-
برتقالة
-
م خل بلسمى
-
2 م طعام زيت
-
2 م طعام عسل
-
ملح
-
2 ثمرة بطاطا
-
كرات مقطع
-
بروكلى
-
3 ثمرات شمندر
-
سمسم وشمر وكراوية وبذور دوار الشمس
طريقة التحضير:
***قومى بخلط الزيت مع العسل والخل والملح والتوابل وقلبيهم جيدا ثم قطعى البطاطا بعد تقشيرها الى قطع صغيرة واضيفيها الى الخليط مع التقليب حتى تتداخل فى الخليط تماما
***اضيفى اليهم الشمندر مقطع والكرات مقطع واعصرى نصفالبرتقالة ثم اضيفيها الى الخليط مع التقليب
اسكبى الخليط فى صينية الفرن المدهونة بمقدار قليل من الزيت او الزبد وادخلى الصينية فرن ساخنة مجهزة من قبل لمدة تلت ساعة او اكثر حسب الحاجة حتى تنضج الخضروات تماما
* قومى بسلق البروكلى فى المياه الساخنة لمدة اربع او خمس دقائقثم تضعى البروكلى فى المياه البردة لتغسل جيدا
***تضعى البروكلى مع صينية الخضروات المشوية وتضيفى فوقهم السمسم والكتان والشمر والكراوية ورشى بعض من حبات العدس بنوعيه والحمص
عند التقديم تضيفى اليهم عصير نصف البرتقالة الاخر
وبالهنا والشفا****
***اضيفى اليهم الشمندر مقطع والكرات مقطع واعصرى نصفالبرتقالة ثم اضيفيها الى الخليط مع التقليب
اسكبى الخليط فى صينية الفرن المدهونة بمقدار قليل من الزيت او الزبد وادخلى الصينية فرن ساخنة مجهزة من قبل لمدة تلت ساعة او اكثر حسب الحاجة حتى تنضج الخضروات تماما
* قومى بسلق البروكلى فى المياه الساخنة لمدة اربع او خمس دقائقثم تضعى البروكلى فى المياه البردة لتغسل جيدا
***تضعى البروكلى مع صينية الخضروات المشوية وتضيفى فوقهم السمسم والكتان والشمر والكراوية ورشى بعض من حبات العدس بنوعيه والحمص
عند التقديم تضيفى اليهم عصير نصف البرتقالة الاخر
وبالهنا والشفا****
This article is copyright © مطبخ استراحة حواء
حلويات
0 التعليقات:
إرسال تعليق